Tips om vlot en zonder stress te verhuizen

Bij een verhuis komt ook een heleboel kijken, je wilt je dingen verhuizen zonder dat dingen stuk gaan, je moet het huis in goede staat nalaten, je moet dringend uit het pand. Al deze zaken stressen je alleen maar meer en meer. Een verhuis alleen kan erg erg stressvol zijn, daarom kan je hier onze tips raadplegen hoe je dat zo vlot mogelijk en stressvrij doet.
1. Werk stap per stap en 100% alles via een plan.
De simpelste weg om zonder of weinig stress te verhuizen is een stappenplan van A tot Z. Net zoals bij een pleister of bij het waxen wil je eerder de korte pijn en wil je alles weg in 1 dag of bepaalde periode? Dan moet je ook dat alles toch wat inplannen. U kan het ook anders doen en eerder je tijd nemen en de planning naar uw hand zetten en een weekje verlof inplannen op het werk of een paar dagen. Dit is waarschijnlijk de beste manier om stressloos te verhuizen.
2. Pak dingen verstandig en systematisch in
Zorg voor veel dozen. Goede verhuisdozen zijn stevig, met kleppen en groot genoeg voor veel spullen, maar klein genoeg zodat ze hanteerbaar zijn. Gratis bananendozen zijn te vinden in supermarkten - ze hebben handvatten waardoor ze gemakkelijk te dragen zijn. Het moment dat u op de hoogte bent dat je gaat verhuizen kan je deze beginnen verzamelen.
Voordat u begint met inpakken, plaatst u de zwaarste artikelen onderaan elke doos en de lichtere bovenop. Sluit vervolgens de dozen goed af en plak ze dicht met tape om verschuiven tijdens het transport te voorkomen. Pak per kamer in, zodat alle spullen op één plek bij elkaar staan en u ze bij thuiskomst gemakkelijk kunt verplaatsen.
U kunt de uitpaktijd bij aankomst dan verkorten door breekbare voorwerpen in te pakken met kranten, lappen of handdoeken. Schrijf "breekbaar" op dozen met deze voorwerpen en vul openingen in elke doos met licht materiaal, zodat breekbare voorwerpen niet verschuiven tijdens het vervoer en een beetje schokken opvangen.
3. Registraties, documenten en de administratie
Als u verhuist, regel dan snel uw administratieve zaken. Geef uw adreswijziging ruim voor de verhuisdag door aan werkgevers, banken, scholen en artsen. Doe hetzelfde voor vrienden en familieleden die buiten de stad of in het buitenland wonen - zij zullen voldoende tijd willen hebben om hun post door te sturen of verander!
Schrijf u na uw verhuizing binnen een week in bij de gemeente waar u woont door naar het plaatselijke overheidskantoor te gaan. Ga ook naar uw plaatselijke politiebureau en laat hen elk voertuig (inclusief motoren) registreren dat geparkeerd staat op het nieuwe adres waar u verblijft.
Als u verhuist naar een huis met een bestaande energierekening, geef dan binnen drie dagen na uw verhuizing de meterstanden van uw oude en nieuwe woning door aan beide energieleveranciers. Laat altijd een andere bewoner aanwezig zijn wanneer u deze cijfers rapporteert - het is zelfs het beste als zij de feitelijke rapportage doen - en laat kopieën voor uzelf maken.
4. Laat het pand netjes achter!
Laat het pand netjes achter en zonder afval, zelfs al bent u geen huurder. Je pand netjes achterlaten is als een hoofdstuk die je afsluit voor je zelf, op deze manier zal je makkelijk wennen aan je nieuwe woning. Ander zal je nog het gevoel hebben dat je er nog woont of dat iets is achter gebleven, laat je woning dus netjes en volledig leeg achter. Soms kan het wat te veel worden dat verhuizen en dan nog eens te staan kuisen. Daar is het een goed idee om beroep te doen op bedrijven die inboedel-leegmaken bieden. Op deze manier kan je écht zonder zorgen of stress verhuizen en aan je nieuw hoofdstuk in je leven beginnen in je nieuwe woning of pand.
5. Doe beroep op ALTO LADDERLIFT ANTWERPEN om uw spullen veilig in de hoogte te verhuizen.
Contacteer ons als u met zekerheid uw grote meubelen veilig via het raam op een etage wil verhuizen.
Onze medewerkers zijn ervaren genoeg om deze klus te klaren.
